dijous, 22 de març del 2012

EL BANC DEL TEMPS

 
En un moment en que els bacs i les caixes estan perdent credibilitat, efectiu, clients, moviments, emergeix amb força un altre tipus d'intercanvi bancari; però en aquest banc no es deixen diners, ni s'acumulen riquesses materials, sinó que s'intercanvia temps: EL BANC DEL TEMPS.
Un lloc on no importa qui ets ni el que facis; quin es el teu ofici o la teva llengua, o el color de la teva pell. On tots donem i rebem l'únic que s'ens dona a tot esser humà i en la mateixa mida, encara que després cadascú, el distribueix segons el necessita, sap o vol: el temps.
El teu temps val igual que el meu; siguis perruquer, lampista o banquer.
Tots tenim i podem aportar alguna cosa als altres, a la societat; sempre hi ha alguna cosa que ens agradi fer, o ensenyar, o compartir. En el banc del temps podem dipositar els nostres talents o somnis, empolsats dins el calaix de les nostres esperances, les nostres habilitats, els nostres hobbys; a canvi, ens podem emportar el "mestratge" dels somnis i talents del altres, juntament amb la seva bona voluntat.
També podem aprendre coses divertides, interessants, útils, en els tallers que els mateixos socis del "banc" ofereixen cada setmana.
Compartir, aprendre a donar i a rebre, intercanviar; no solament el temps, coneixements, l.lusions, sinó també amistat, confiança, empatia.
El Banc del Temps on jo tinc dipositades les meves "riquesses", de Sta... Eugènia i S. Narcís, es diu "Banc del Temps del Pont del Dimoni"; però no os deixeu enganyar: os ben asseguro que a dins s'hi remenen una bona colla d'angelets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada