dimecres, 9 d’octubre del 2013

QUE ES LA MAL.LALTIA?


Què és una malaltia?

Quan una determinada connexió amb l'existència fluixeja, t'he sents malalt. Quan el cap es troba desconnectada, et dol. Quan l'estómac està desconnectat, et dol. En certa mesura t'has tornat autònom; has deixat d'estar en l'oceà interdependent de l'existència. Llavors sorgeix la malaltia. La malaltia suposa una certa autonomia, una certa independència. Quan tens un càncer desenvolupant-se en el teu interior, aquest desenvolupament es converteix en un univers autònom. Es troba desconnectat de l'existència.

Una persona malalta és la que es troba desconnectada de diverses maneres. Quan una determinada malaltia es converteix en crònica, simplement significa que aquesta arrel ha estat completament destruïda. La possibilitat que sigui replantada de nou a la terra, no existeix. Romandràs viu, només parcialment. Una porció de tu romandrà morta.
Algú es troba paralític... què significa? El seu cos ha perdut contacte amb l'energia universal. Ara és gairebé un cos sense vida, inerta, desconnectat. La sabia de la vida ha deixat de fluir per ell.
Si això és el que la malaltia és, llavors la filosofia és, veritablement, la major malaltia que pugui haver-hi perquè et desconnecta per complet. I no només això; et desconnecta d'una manera tan lògica que mai vas a ser conscient que estàs malalt. Et desconnecta proporcionant-te tantes racionalitzacions i justificacions que mai t'adonaràs del que t'estàs perdent. És una malaltia que es justifica a si mateixa per complet, s'aute-manté. Filosofia vol dir que un home s'ha tornat completament mental. Veu l'existència a través dels ulls de la lògica i no a través dels ulls de l'amor. Quan veus a través dels ulls de la lògica, pots conèixer unes quantes coses, però elles no et proporcionen la visió de la realitat. Són simplement abstraccions.

Osho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada